1397/06/13 ارايه دو مقاله تحقیقی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبیل در کنگره جهانی انگل شناسی
    عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و متخصص انگل شناسی، دو مقاله تحقیقی خود را به صورت سخنرانی در چهاردهمین کنگره جهانی انگل شناسی ICOPA 2018 ارايه كرد.

دکتر محمدتقی احدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري آنا از اردبيل، اظهار كرد: « این همایش علمی که معتبرترین کنگره بین المللی در تخصص انگل شناسی پزشکی است از 19 آگوست لغایت 24 آگوست 2018 در شهر دائگو (Daegu) کشور کره جنوبی با حضور بیش از 1360 پژوهشگر از 87 کشور جهان برگزار شد.

وي افزود: « مقاله اول با عنوان Relationship of serum free thyroxine (FT4) and thyroid stimulating hormone(TSH) with anti-Toxoplasma gondii IgG among women در 19 آگوست بصورت سخنرانی ارایه شد.»

احدي ادامه داد: « در این مقاله تحقیقی، ارتباط بین عفونت توکسوپلاسموز با هورمون های fT4 ( هورمون مترشحه از غدد تیروئید ) و TSH ( هورمون مترشحه از غده هیپوفیز قدامی ) مورد بررسی قرار گرفت.»

وي افزود: « توکسوپلاسموز یک بیماری انگلی شایع و مهمی است که توسط انگل توکسوپلاسما گوندی در میزبانان واسط از جمله انسان ایجاد می شود.»

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل تصريح كرد: « این بیماری در افراد دچار نقص سیستم ایمنی از جمله مبتلایان به ایدز می تواند از طریق آنسفالیت منجر به مرگ شود و در خانم های باردار بخصوص در سه ماهه اول بارداری یه عنوان مهم ترین عامل عفونی سقط جنین محسوب می شود.»

احدي گفت: «  بر اساس یافته های این مطالعه، عفونت توکسوپلاسماگومندی می تواند منجر به تشدید پرکاری و افزایش ترشح هورمون fT4 غدد تیروئید شود.»

وي بيان كرد: « مقاله دوم با عنوان Evaluating of serum biochemical parameters levels in Babesia ovis-infected and healthy sheep در 21 آگوست سالجاری میلادی بصورت سخنرانی ارایه شد و پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون در بیماران مبتلا به عفونت بابزیا اویس مورد بررسی قرار گرفت.»

احدي اظهار كرد: « مقاله اول استخراج شده از پایان دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی؛ مرجان آقاجانی و همکاری دكتر هاشم یعقوبی به عنوان استاد مشاور و مقاله دوم استخراج شده از پایان نامه دانشجویی کارشناسی ارشد بیوشیمی؛ سمیرا قاسمی همدانی و همکاری دکتر کمال الدین حمیدی به عنوان استاد مشاور بودند و من در هر دو پایان نامه به عنوان استاد راهنما همکاری داشتم.»