1397/05/14 با چشمان باز انتخاب رشته کنید؛ واحد اردبيل دانشگاهی با آزمایشگاه‌های مجهز و یک دنیا موفقیت علمی
    در گزارشی که امروز می‌خوانید، با واحد بزرگ و فعال دانشگاه آزاد اسلامی – اردبیل – بیشتر آشنا خواهید شد. واحدی كه با سرانه بالایی از امکانات آموزشی، فرهنگی و رفاهی، فضای مناسب و مطلوبی را برای دانشجویان خود فراهم آورده‌؛ از امکانات مختلفی چون خوابگاه و فضاهای بزرگ ورزشی و تفریحی گرفته تا آزمایشگاه‌ها و کارگاهی مجهز و فضای وسیع آموزشی که همه‌وهمه باعث می‌شود دانشجویان این دانشگاه‌ با‌انگیزه و علاقه بیشتری اوقات خود را در دانشگاه سپری کنند و از حضور استادان برجسته این واحد استفاده علمی ببرند.

دانشگاهی با امکانات آزمایشگاهی قوی

اولین گام در تاسیس واحد اردبیل هفتم آذرماه 1362 برداشته شد و در پاسخ به درخواست مسئولان وقت با نامه شماره 1543 چهارم دی‌ماه سال 62 جناب آقای دکتر جاسبی، رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی با موافقت قطعی و با اشاره به تمهید مقدمات، راه را برای نیل به این مقصود هموار ساخت که با تشکیل جلسات متعدد با مسئولان ذی‌ربط در دفتر امام‌جمعه محبوب، مرحوم آیت‌ا... مروج، هیات‌امنای دانشگاه ششم بهمن سال 1363 این دانشگاه تعیین و همزمان با آغاز هفتمین بهار آزادی، در یوم‌ا... 22 بهمن سال1363 به‌طور رسمی افتتاح و اولین کنکور جهت پذیرش دانشجو روز جمعه، 24 بهمن سال 1363 با شرکت 3475 نفر برگزار شد و اسامی 717 نفر برای گذراندن کلاس‌های تک‌درس در رشته‌های ریاضی، علوم‌تجربی، دینی و عربی و آموزش ابتدایی اعلام شد.

انواع و اقسام رشته‌های آموزشی

در واحد اردبیل و در راستای جذب استعداد‌های جوان رشته‌های متنوع تحصیلی ارائه می‌شود. در حال حاضر این واحد دانشگاهی بیش از 11500 دانشجوی فعال در مقاطع مختلف تحصیلی، حدود 143 رشته تحصیلی، 14 رشته در مقطع دکتری تخصصی، یک رشته دکتری حرفه‌ای پزشکی، 40 رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد، 210 عضو هیات‌علمی، 19 هزار فارغ‌التحصیل و بیش از 100 هزار مترمربع فضای آموزشی و رفاهی دارد.

از اردبیل تا اروپا

این دانشگاه در حوزه تولید علم و فعالیت‌های پژوهشی ید طولایی دارد؛ تاکنون 100 عنوان اختراع ثبت شده، بیش از 700 مقاله ISI،  تالیف و ترجمه کتاب 34 عنوان، حدود 375 طرح تحقیقاتی توسط محققان و پژوهشگران این واحد انجام شده است. ارائه مقاله در سمینار‏های بین‌المللی از فعالیت‌های جاری دانشجویان و اساتید این واحد است که تاکنون در کشورهایی نظیر ایتالیا، دانمارک، ژاپن، چین، آمریکا، اسپانیا، ترکیه، آلمان و... ارائه شده است.

سلف‌سرویس 3 هزار نفره

این واحد دانشگاهی دارای سه دانشکده علوم پزشکی، علوم پایه و فنی و مهندسی در مجتمع آموزشی بسیج بوده، همچنین ساختمان‏های پژوهش، چهار خوابگاه و یک خوابگاه در حال ساخت با پیشرفت فیزیکی 80 درصد، دو مزرعه حسن باروق و بابلان، 60 کارگاه و آزمایشگاه، چهار باب کتابخانه، دو باب سلف‌سرویس مجهز با ظرفیت بیش از سه‌هزار نفر، بیمارستان 96 تختخوابی در حال تجهیز، دو سالن ورزشی با سالن‌های جنبی برای رشته‌های مختلف ورزشی، مسجد، سالن اجتماعات بسیار مجهز و درمانگاه تخصصی است. بنابراین این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کنید تا خیال‌تان راحت باشد که همه امکاناتی که یک دانشجو به آن نیاز دارد دم‌دست شماست.

محلی برای فعالیت‌های دانشجویی

درس خواندن و فعالیت‌های آموزشی اولویت اصلی دانشجویان است، اما فعالیت‌های جنبی دانشجویی هم برای افزایش روحیه دانشجویان ضروری است. لذا در این دانشگاه چهار تشکل سیاسی، 6 هیات مذهبی و دو کانون قرآن فعال است  که تاکنون برنامه و موفقیت‌های مختلفی را در سطوح منطقه‌ای و کشوری انجام داده‌اند و دانشجویان با حضور در این فعالیت‌ها می‌توانند تجربیات جدیدی کسب کنند.

یک دنیا موفقیت علمی

مسئولان این واحد همواره به پیشرفت دانشگاه و دانشجویان فکر می‌کنند؛ در این راستا راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی، سایت اینترنتی، اخذ مجوز تاسیس پارک فناوری، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، تکمیل و تجهیز آزمایشگاه‏های تخصصی ازجمله بیوتکنولوژی، رفرنس شیمی، محیط‌زیست، ژنتیک، فارماکولوژی و... ازجمله اقداماتی است که در این سال‌ها انجام شده است. مکانیزه‌کردن و تسریع انجام امور فارغ‌التحصیلان، تسریع امر نقل‌وانتقالات دانشجویان، جذب تمامی خواهران متقاضی خوابگاه و کسب مدال‌های متعدد ورزشی در عرصه‌های بین‌المللی، کشوری و منطقه‏ای توسط دانشجویان از دیگر توفیقات دانشجویی این دانشگاه است.

یک دانشگاه با چند ده آزمایشگاه

یکی از مهم‌ترین امکانات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی آزمایشگاه‌های پرامکانات آن است؛ واحد اردبیل هم چندین و چند آزمایشگاه مجهز دارد که فضای تحقیقاتی دانشگاه برای دانشجویان را تکمیل می‌کند که برخی از آنها عبارتند از:

1- آزمایشگاه رباتیک که دارای امکانات مختلف آموزشی ازجمله بازو‌های مکانیکی، بپنوماتیک، سیستم کنترلی کارخانه رباتیک، ربات‌های الکتریکی به‌صورت شاسی،  ست‌های آموزشی  PLC و... است. در این آزمایشگاه‌ها امکان طراحی و ساخت انواع ربات‌ها ازجمله تعقیب خط، ربات جنگجو، ربات‌‌های هیدرولیکی، پنوماتیکی و ربات‌های زیستی کوادکوپتر به‌صورت کامل ارائه می‌شود.

2- آزمایشگاه ماشین الکتریکی: در این آزمایشگاه امکان انجام آزمایش تمام سرفصل‌های آزمایشگاه‌های الکتریکی یک و دو و ماشین مخصوص وجود دارد که با هدف تحقیق و بررسی عملکرد انواع ماشین‌های الکتریکی تجهیز شده است. از قابلیت‌های مهم این آزمایشگاه بخش مربوط به تجهیزات تحقیقاتی است که برای فعالیت‌های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی قابل استفاده است.

3- آزمایشگاه مهندسی پزشکی: دارای تجهیزات ابزار دقیق برای سنجش پتانسیل الکتریکی سطحی، امکانات پردازش و ذخیره.

4- آزمایشگاه ریزپردازنده: دارای تجهیزات به‌روز در ریزپردازنده و برنامه‌نویسی برای سخت‌افزار و مشغول ساخت ویلچر هوشمند.

5- آزمایشگاه مکانیک سیالات: شامل تحقیقات مایکرنانوفلوئیدیک، تجهیزات نوین ساخت و اندازه‌گیری در حوزه میکروسالات ازجمله میکروسکوپ معکوس بسیار دقیق، پمپ‌های سرنگی و اتاق تمیز و... .

6- آزمایشگاه اندازه‌گیری دقیق: در این ازمایشگاه دانشجویان با طرز استفاده از ابزارهای دقیق متداول مانند شابلون‌ها، کلولیس، نقاله‌ها، زایه‌یاب‌ها و ترازوها آشنا می‌شوند.

7- آزمایشگاه آب و خاک: شامل دستگاه‌های کدورت‌سنج برای اندازه‌گیری میزان کدورت موجود در یک محلول.

8- آزمایشگاه آلودگی‌های محیط‌زیست: شامل دستگاه مولتی‌پارامتر‌سنج پورتابل برای اندازه‌گیری PH -هدایت-درصد شوری و اکسیژن محلول در نمونه‌های آب و پساب، دستگاه رآکتور cod برای اندازه‌گیری COD، میکروسکوپ دوچشمی برای مشاهده نمونه، BOD  متر برای تعیین و اندازه‌گیری میزان BOD آب و پساب.