1397/03/08 مدیر مرکز رشد واحدهای فناور واحد اردبيل: برای داشتن دانشگاه خلاق و کارآفرین نیاز به حماسه سازی علمی داريم
    مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل گفت: برای حرکت به سمت دانشگاه خلاق و کارآفرین نیاز به حماسه سازی علمی استادان دانشگاه ها داريم.

به گزارش خبرنگار آنا ابراهيم فتايي در جلسه توجیهی رشد و فناوری و دانش بنیان دانشگاه با استادان اظهار كرد: «   برای این کار لازم است هر گروه آموزشی در یک واحد فناور کار را شروع كرده و در ادامه هر استاد یک واحد فناور را با تشکیل تیم های فناوری متشکل از دانشجویان مديريت كند.»

وي افزود: « در شرایط کنونی که زمینه های اشتغال دولتی محدود شده است دانشگاه ها به جای تربیت دانش آموختگان جویای کار بایستی فارغ التحصیلان کارآفرین تربیت كند.»

فتايي بيان كرد: « مراکز رشد و پارك‌هاي علم و فناوري در اصل با هدف انگيزش خلاقيت و نوآوري بر پا مي‌شوند اما نقطه آسيب پذيري آنها نيز درست همين مساله است.»

وي ادامه داد: « ضعف نيروي خلاق و نوآور ريشه در نوع نظام آموزشي دارد. نظام آموزشي خشك و فرسوده كه بجاي ”يادگيري“ به “آموزش محض“ تاكيد مي‌كند و در این شرایط افراد“كارجو“ به جاي افراد“كارآفرين“ تربيت مي شوند.»

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل تاكيد كرد: « نوآوري (Innovation) به معني هر ايدة جديد نيست  بلكه نوآوري در حقیقت  معرفي محصول، فرآيند يا روش جديد به دنياي كسب‌ و کار است.»

فتايي افزود: «  نوآوري بايد به طور كامل اقتصادي و معني‌دار براي صنعت باشد و اختراع ونوآوری که ارزش تجاری سازی نداشته باشد هیچ ارزشی جز اتلاف هزینه و زمان نخواهد بود و ایده ها و نوآوری ها بایستی بر اساس نیاز جامعه و بازار هدف از قبیل نیازهای عمومی و یا سازمانهای دولتی و خصوصی شکل گرفته باشند تا  برای نمونه سازی در مرکز رشد مورد حمایت قرار گیرند.»

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: « شیوه های حمایت از صاحبان ایده در مرکز رشد دانشگاه در دو مرحله حقیقی(هسته فناور) که مدت زمان این دوره 6 الی 9 ماه است و در این مدت مراحل انجام نمونه سازی و ثبت شرکت گرفته و  10 میلیون تومان تسهیلات بدون بهره از محل بودجه پژوهشی پرداخت می شود.»

او اضافه كرد: «  در صورت موفق بودن و امکان تبدیل به واحد فناور دوره آن 3 الی 5 سال هست 30 میلیون تومان برای اخذ استاندارد و مجوزهای لازم  هر محصول پرداخت می شود.»

فتايي گفت: « تا حال حاضر 47 ایده در مرکز رشد دانشگاه مراحل داوری و دفاعیه از ایده خود را طی كرده اند که از  این تعداد 31 ایده بر اساس نظر شورای مرکز رشد دانشگاه قابلیت استقرار و فعالیت در مرکز رشد دانشگاه را پیدا کرده اند و از این تعداد نیز 14 هسته و واحد فناور درحال فعالیت هستند و بقیه به صورت موفق جهت پیدا کردن سرمایه گذار یا ناموفق از مرکز خروج پیدا کرده اند و 2 واحد نیز به علت عدم موفقیت در حال خروج هستند.»

وي ادامه داد: «  از بین واحدهای موفق مستقر یک واحد فناور موفق به اخذ رتبه دانش بنیانی از معاونت علمی ریاست جمهوری شده که با اخد مجوز معاونت غذا و دارو برای 10 محصول داروی گیاهی و اختصاص فضای کارگاهی،  تولید خود را در مرکز رشد شروع کرده است.»