1396/09/12 مدرس واحد اردبيل برگزيده هشتمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
    لیلا اسدی؛ مدرس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل به عنوان برگزيده هشتمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبيل معرفي شود.

به گزارش خبرنگار آنا، اسدي با مقاله پژوهشي «طراحي  PCR براي تشخيص پاروويروس انسانی» عنوان پوستر برگزيده هشتمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبيل را به خود اختصاص داد.

وي گفت: «پاروويروس ها ، ساده ترين ويروس هاي جانوری DNA دار مي باشد. تکثير ويروس موجب مرگ سلول و مهار توليد گلبول هاي قرمز مي شود. آنتي بادي هاي IgM و IgG اختصاصي ويروس بعد از عفونت با ويروس B19 در بدن ساخته مي شود.»

اسدي افزود: « این ویروس در بیشتر موارد از طریق تنفس منتقل می شود ولی با این حال خون و فراورده های خونی نیز می توانند موجب انتقال پاروویروس B19 شوند، هم چنین می تواند از مادر آلوده به جنین نیز انتقال یابد. انتقال با این ویروس بسیار شایع است و بسته به وضعیت ایمونولوژیک و هماتولوژیک بیمار ممکن است منجر به طیف وسیعی از تطاهرات بالینی شود.»

دانش آموخته رشته ميكروبيولوژي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل بيان كرد: « شایع ترین طهور کلینیکی عفونت پاروویروس B19، آریتم عفونی یا بیماری پنجم است که به شکل بثورات پوستی در دوران کودکی ایجاد می شود و در بزرگسالان، عفونت ممکن است موجب آرتروپاتی حاد شود. در زنان باردار، عفونت پاروویروس B19 به دنبال انتقال عفونت از جفت به جنین می تواند کم خونی جنین، سقط جنین یا هیدروپس فتالیس را ایجاد کند.»

اسدی تصریح کرد: « عفونت پاروویروس B19 در بیماران مبتلا به اختلالات خونی به خصوص کم خونی همولیتیک مزمن منجر به بحران آپلاستیک گذرا می شود. هم چنین در افراد با سیستم ایمنی سرکوب شده ممکن است منجر به عفونت های پایدار گردد و کم خونی های مزمن و آپلازی خالص گلبول قرمز (Pure red cell aplasia) و گاهی اوقات ترومبوسیتوپنی، پان سیتوپنی و نوتروپنی را ایجاد نماید.»

اسدی خاطر نشان کرد: « در اکثر مطالعه های منتشر شده از ایران، پژوهش ها به تعیین میزان شیوع و تشخیص حضور آنتی بادی های ضد پارووویروس B19 با روش سرولوژیکی (الایزا) پرداخته اند که نتایج آن هم نشان دهنده عفونت قبلی با این ویروس می باشد و کم تر از روش های تشخیص مولکولی که عفونت فعال را نشان می دهد، استفاده گردیده است.»

وی افزود : «بر پایه مطالعات انجام شده بر روی این ویروس ضرورت انجام یک PCR بهینه احساس و Nested PCR برای تشخیص B19 طراحی و بهینه سازی شد.

اسدی گفت: «توصیه میشود که در همه موارد اختلالات هماتولوژیکی، بررسی آنتی بادی های ضد ویروس پاروویروسB19 و حضور توالی نوکلئوتیدی اختصاصی پاروویروس B19 توسط واکنش زنجیره ای پلی مراز در دستور کار متخصصان تشخیص و درمان قرار گیرد.»