1396/06/27 دارنده مدال طلاي نهمين دوره المپياد دانشجويان علوم پزشكي كشور: انگيزه ام براي پژوهش، شييوع بيماري سرطان در اردبيل بود
    دارنده مدال طلاي نهمين دوره المپياد دانشجويان علوم پزشكي كشوردر مورد موضوع طرحي كه روي آن كار كرده و منجر به كسب مدال طلا شده، اظهار كرد: « موضوع نوشتن Guideline مشتمل بر دو توصيه در خصوص رژيم ريشه كني هليكوباكترپيلوري و تعيين سن cut off براي بررسي آندوسكوپي بود».

محمد قلي پور در گفتگو با خبرنگار آنا افزود: « تعيين سن cut off براي بررسي آندوسكوپي در كشور حالت سليقه اي دارد و منبع خاصي هم ندارد جون اكثر منابع آمريكايي هستند و هدف ما اين بود كه روي آن كار علمي صورت گيرد.»

دانشجوي رشته پزشكي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل بيان كرد: « بعد از آزمون انفرادي كه در تبريز برگزار شد روي موضوعات و بصورت گروهي بر پايه شواهد علمي كار كرديم و به وزارت بهداشت ارسال كرديم.»

وي ادامه داد: « در تهران در آزمون مرحله اول كه 4 ساعت طول كشيد شركت كردم كه مبتني بر اين بود كه نوع مهارت مقاله خواني ارزيابي شده و تشخيص داده شود كه كدام مقاله علمي قابل استفاده است.»

وي افزود: « در كل 30 تيم در Guideline شركت كرده بودند كه قرار بود 10 تيم به مرحله نهايي راه يابد.»

قلي پور اضافه كرد: « در روز آخر، آزمون بر پايه دانش استدلال و دفاع و ارايه از Guideline  گرفته شد كه در نهايت به مدال طلا دست يافتيم.»

وي تصريح كرد: « ريشه كني هليكوباكترپيلوري در كشور به صورت سنتي و بر اساس تجربيات پزشكان انجام مي شود ولي ما بر اساس مطالعات و پايش مقاله ها، روش علمي را در اين خصوص پيشنهاد كرديم»

قلي پور در خصوص انگيزه خود براي ورود به اين موضوعات را شيوع بيماري سرطان معده و مري در اردبيل دانست و اضافه كرد:« شيوع بيماري سرطان معده و مري در اردبيل خيلي زياد است و روي مواردي مانند هزينه، تاثيرپذيري، مقاومت آنتي بيوتيكي، عوارض جانبي، در دسترس بودن مطالعه و توصيه هاي لازم را ارايه كرديم.»

وي در خصوص مشكلات كار و پژوهش خود بيان كرد: « مطالعات درست و حساب شده در خصوص عارضه ها وجود ندارد و اين امر بزرگترين مشكل كار ما بود.»

دارنده مدال طلاي نهمين دوره المپياد دانشجويان علوم پزشكي كشور در  خصوص وضعيت طبابت در كشور گفت: « طبابت در كشور به نوعي حالت سليقه اي دارد و باعث هزينه هاي زياد از قبيل آزمايشگاهي، MRI و ورشكستگي بيمه ها مي شود.»

وي افزود: « البته نوع نگرش مردم به بحث درمان و تجويز دارو نيز اصلاح شده و افكار عمومي عوض شود كه اين موضوع دغدغه خود وزارت بهداشت نيز هست.»

وي گفت: بايد شرايطي فراهم و آموزش هاي لازم ارايه شود كه هم پزشكان جديد اصولي تر طبابت كنند و هم فرهنگ استفاده از دارو در بين مردم عوض شود.»

دانشجوي رشته پزشكي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل در خصوص علل موفقيت خود اظهار كرد: « لطف و رحمت خداوند اول و آخر علت موفقيت من بود، چون به هيچ وجه فكر نمي كردم به اين مقام دست يابم و مدال طلا برايم شبيه رويا بود.»

وي افزود: « هميشه مي خواستم بهتر از آن چيزي باشم كه هستم و هيچ وقت به خاطر مدال و المپياد فعاليت و تلاش نكردم.»

قلي پور در خصوص دلايل انتخاب رشته پزشكي براي تحصيل اظهار كرد: « من به خاطر خود رشته پزشكي، آن را انتخاب نكردم بلكه مي خواستم در تمامي زمينه ها جزو برترين ها باشم.»

وي در خصوص وضعيت خانوادگي خود بيان كرد: « من از خانواده عشاير و معمولي هستم و در يك مدرسه عادي درس خواندم.»

وي افزود: « من تا پايان دبيرستان جزو دانش آموزان متوسط به پايين بودم ولي بعد از يكسال پشت كنكور ماندن جهش علمي در درس خواندن من ايجاد شد و توانستم در رشته پزشكي قبول شوم.»

وي خود را متول سال 68 معرفي كرد و در خصوص اخلاق و رفتار خود گفت: « من سعي كرده ام در زندگي از هيچ كس توقع نداشته باشم، هميشه سخن راست بگويم، روحيه ام را تحت هر شرايطي حفظ كرده و زياد مي خندم.»

قلي پور  ادامه داد: « سعي مي كنم شبيه ديگران نباشم ولي نقاط منفي ديگران را ديده و سعي مي كنم به آن ها عمل نكنم.»

وي در خصوص الگوهاي خود در زندگي به خبرنگار آنا اظهار كرد: « من همواره سعي كرده ام كه خودم باشم ولي دكتر الهي قمشه اي را خيلي دوست دارم و به لحاظ فكري شباهت هايي با ماري كور دارم.»

قلي پور در خصوص تاثيرگذاري اخذ مدال طلا، عقيده دارد: « مدال طلا باعث شد كه ديگران هم مرا ببينند و يكي از انگيزه هايم براي شركت در المپياد اين بود كه دوستانم باور كنند كه مي توانند موفق شوند.»

وي با با ابراز  علاقه مندي  به فيلم هايي كه شخصيت هايش از آرمان هاي خود دفاع كرده و اميد مي بخشد، بيان كرد: « از فيلم جومونگ و امپراطور دريا خيلي خوشم مي آيد و در دوران پشت كنكوري خيلي از آن ها درس گرفتم.»

وي در مورد دغدغه هاي خود در حوزه رفتار پزشكي اظهار كرد: « اهميت دادن به آموزش پزشكي در بيمارستان ها، بالا بردن سطح آگاهي مردم به طور واقعي كه با حقوق خود آشنا شوند، تغيير رفتار و افكار عمومي نسبت به پيش آمدهاي پزشكي از جمله آرزوهاي من است.»

وي با انتقاد از نحوه پذيرش دانشجويان پزشكي، ابراز عقيده كرد: « نوع پذيرش دانشجويان پزشكي بايد عوض شود و صرفا با يك آزمون نبايد اقدام به جذب كرد.»

محمد قلي پور دانشجوي رشته پزشكي واحد اردبيل در آزمون مرحله گروهي نهمين دوره المپياد علمي دانشجويان علوم پزشكي كشور كه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، مدال طلا كسب كرد. وي در سال 94 هم موفق شده بود مقام دومي پره انترني در قطب آزاد را كسب كند.