1400/08/22 ترجمه کتاب "اصول طراحی بایوفیلیک در معماری" به همت اعضای هیات علمی
    کتاب "اصول طراحی بایوفیلیک در معماری" به صورت مجموعه مقالاتی از پروفسور نیکاس ای سالینگاروس، توسط دکتر سیده الهام علوی زاده و دکتر بابک پردل از اعضای هیات علمی واحد اردبیل ترجمه و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اردبیل به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی واحد اردبیل، سیده الهام علوی زاده در خصوص محتوای این کتاب گفت: مباحث مطرح شده در این ترجمه مرتبط با حوزه طراحی زیست دوست ( بایوفیلیک ) و  در پی پاسخ به این سوال است که بایوفیلیا یا زیست­دوستی یعنی دوست داشتن چه چیز؟ در مباحث تئوریکی که در رابطه با توجه به مفهوم حضور طبیعت در محیط مصنوع و بنا­های امروزی هستند، شاخصه سبزینگی سهم چشمگیری از مساله را دربرمی­گیرد. این در حالی است که نگاه به نقش برجسته­های ساسانی نشان از زیست­دوستی یا بایوفیلیای عمیق کهن­الگوهای سرزمین­مان ایران دارد. بنابراین با پاسخ به این سوال شاید بتوان از فروکاهی الگوهای ارزشمند برگرفته از طبیعت به سبزینگی صرف در معماری ممانعت به عمل آورد و مفاهیم عمیق­تر برگرفته از محیط غیرمصنوع را به صورت کاربردی جایگزین عناصر اقتباسی و انتزاعی در ساختار سلسله مراتب فرایند طراحی معماری و طراحی شهری، جهت خلق فضاهای التیام ­بخش کرد.
    وی با بیان اهمیت مباحث این کتاب در حوزه پژوهش معماری افزود:
    همانطور که در پیش گفتار این کتاب آمده است پروفسور نیکاس سالینگاروس، در تبیین زبان الگو به الگوهای همه­جا حاضر ریاضی در هنر و معماری سنتی می­پردازد، زبان الگوی ریاضی­واری که منشأ ارتباط شهودی انسان با طبیعت است. چنین دیدگاهی تعریف جدید و نگاه متفاوتی از طبیعت ارائه می­دهد. سالینگاروس، تناسبات موجود در طبیعت را عامل اصلی شکل­گیری ریاضیات در ذهن بشر می­داند. و خوانشی ریاضی­وار از طبیعت را به­عنوان الگوریتم­های پایدار طراحی معرفی می­کند. هدف از ترجمه مجموعه­ای از مقالات پروفسور سالینگاروس، به­عنوان مبانی نظری ارزشمند مرتبط با حوزه طراحی زیست­دوست در معماری، توجه بیش از پیش به بخش مهمی از مفاهیمی است که در حوزة ارتباط انسان و طبیعت، در ادبیات موضوع طراحی معماری به زبان فارسی مغفول مانده است. ابعادی از طبیعت که علی­رغم مغفول ماندن در معماری معاصر، جایگاه ویژه­ای در معماری سنتی داشته و برای طراحی محیط­های مؤثر بر سلامت انسان ضروری هستند.  گفتار اول کتاب ، شامل مقدمه­ای بر تعاریف مفاهیم بنیادین این حوزه است که توسط مترجمان نگاشته شده­است. گفتار دوم، کتابچه­ای از مولف با عنوان " بایوفیلیا و محیط­های التیام­بخش، اصولی سالم برای طراحی محیط­های ساخته­شده"، به تعاریف عمیق­تر از مفهوم بایوفیلیاو  8 مولفه مؤثر بر اثر بایوفیلیک می­پردازد. گفتار سوم، با عنوان "شاخص التیام­بخشی بایوفیلیک اثرات محیط ساخته­شده بر سلامتی ما را پیش­بینی می­کند" ، به شاخص بایوفیلیک و مولفه­های کمی و کیفی سنجش آن در بناها می­پردازد. گفتار چهارم، با عنوان" آزمایش­هایی در حیطة علوم اعصاب برای تأیید هندسة محیط­های التیام­بخش: معرفی شاخص بایوفیلیک برای طراحی و معماری"، به اهمیت پاسخ­های نورولوژیکی ما انسان­ها به محیط ساخته­شده، در تأمین سلامتی و آسایش، می پردازد و درنهایت در گفتار پنجم، با عنوان " علوم اعصاب، محیط طبیعی و طراحی ساختمان"، به مبانی طراحی بایولوژیک و نورولوژیک، پرداخته می­شود. امید است این مجموعه نوشتار بتواند در معرفی روش­شناسی جدید در حوزة جایگاه طبیعت در طراحی محیط مصنوع با محوریت فضاهای سالم و التیام­بخش، ادراک محیطی و مبانی طراحی بایوفیلیک، برای پژوهشگران و علاقه­مندان این حوزه موثر واقع شود.
    این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بیان کرد: کتاب" اصول طراحی بایوفیلیک در معماری " توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اردبیل ، در پاییز 1400 و به تعداد 1000 نسخه منتشر شده است و علاقمندان می توانند این  کتاب را به قیمت 500.000 ریال از  کتابفروشی­های معتبر  تهیه کنند.

fapjunk.com