1398/08/22 لزوم نهضت و جهاد قرآنی برای پرواز در اوج / اصحاب قرآن باشیم
    یادداشتی از هاجر سیدمحمدی کارشناس قرآن و عترت واحد اردبیل به‌مناسبت ثبت نام بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی

چرخه منظم جهان هستی جز به اراده باری‌تعالی نمی‌چرخد که آن جل‌جلاله هر آیینه فرماید کن (باش) فیکون (پس می‌شود) و سعادت نهایی بشر در گرو اطاعت از دستورات به‌حق آن مهربانتر از پدر و مادر است و جناب حق برای تقرب بندگانش به درگاهش، با ارسال رسل و وسیله‌ها و تمهید لازم ایجاد فرموده از جمله قرآن و آل الله مکرم.

سلام و صلوات بر انسان‌های شایسته و مطیع امر خدا و رسولان خدا که یقین دارند در این گردون هستی بیهوده رها نشده‌اند و با تأسی از حدیث نبوی ثقلین عشق و ارادت خود را به اهل بیت (علیهم السلام) بویژه در محرم و صفر اعلان جهانی نمودند و اما قرآن ... .

قرآن که مجموعه کامل قانون سعادت بشری است، مورد بی‌مهری عموم گردیده و این جای گله دارد!

نکند روز جزا آیه "و قال الرسول یا رب ان قومی اتخذوا هذا القرآن مهجورا"                                                                                 شامل حال ما گردد؟! صد البته جای‌شکر دارد که دانشگاه آزاد اسلامی در گروه خواص اهتمام ویژه برای باز شناساندن قوانین این کتاب عظیم انسانیت دارد. از جمله عنایات دانشگاه آزاد اسلامی ارایه درس تک واحدی قرآن با عنوان قراِئت قرآن کریم و برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت است که به فضل الهی امسال بیست و پنجمین دوره آن در حال ثبت نام و برگزاری است. در این مسابقات که همه ساله برای اساتید، کارکنان و دانشجویان در سه بخش کتبی شامل رشته‌های ترجمه و تفسیر، سیره معصومین، مفاهیم نهج البلاغه، ترجمه ادعیه و زیارات، نماز، احکام، زندگانی پیامبر(ص)، صیحیفه سجادیه، ترجمه قرآن به زبان انگلیسی، سبک زندگی اسلامی و تدبر در آیات و روایات و در بخش شفاهی قرائت ترتیل و تحقیق و اذان و تواشیح و حفظ و در بخش آثار پژوهشی و تحقیقی و هنری با موضوعات متنوع و به روز مانند نقاشی، طرحی، عکاسی، انیمیشن سازی، شعر، داستان‌نویسی، قالی‌بافی، پایان‌نامه، تحقیقات و ... برگزار می‌گردد و با شرکت در این مسابقات نخبگان قرآنی و سایر رشته‌ها شناسایی شده و مورد تجلیل و تقدیر قرار می‌گیرند به‌طوری‌که نزدیک چهل میلیون تومان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در قالب هدایا و جوایز طبق بخشنامه برای این امر پسندیده هزینه می‌کند در این میان اما میزان استقبال دانشجویان و جوانان از این نوع فعالیت‌های سازنده و بهره‌مند به دلایل متعددی کم شده است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل این است که عوامل ایجاد کننده زرق و برق‌های زودگذر و تأثیرگذار بر جوان امروزی در دهکده جهانی روز به‌روز شدت گرفته و جلوه‌گری می‌کند.

و خدا نکند جوانان و دانشجویان ما در این وادی بی‌انتهای غیر‌انسانی و نامردی سرگشته و گم شوند!

باید به‌پا خیزیم و رأیت قرآن به‌دوش گرفته و با دیو درون و بیرون مبارزه‌ای بنیان‌برانداز بکنیم و حق نعمت‌های خدا، که یکی نعمت وجود و استفاده درست از آن است، را قدر بدانیم. بیدار شویم که خفتگان را خبر از عالم بیدار نیست، بیدار بمانیم که عارف مسلکان طرق خدایی را خواب معنا ندارد.

یقین داشته باشیم که آن احسنتم احسنتم لانفسکم و ان اساتم فلها، یقینا  به شهادت خود قرآن، قرآن حافظ و نگهبانی دارد به انتهای الی الابد ولی ما انسانها محتاج توشه‌برداری از این سفره عظیم الهی به‌وسعت بی‌نهایت هستیم. در بحث تعلیم و تربیت همت همگانی دانشگاهیان را  می‌طلبد که به‌یاری جوانان بشتابیم و آنان را با هدایت به بهره‌مندی در مکتب قرآن رهنمون شویم. باشد که در پیشگاه احدیت مقبول افتد.

الا بذکر الله تطمئن القلوب

دلت را با خداوند آشنا کن                      ز عمق جان خدایت را صدا کن